BoekStart

BoekStartkoffertje en gratis jeugdabonnement

Baby's houden van boeken!

Kinderen die als baby voorgelezen worden, zijn later beter in taal. Daarom is er BoekStart: een programma dat niet alleen lezen met baby’s aanmoedigt, maar ook het leesplezier van ouders en hun kindje vergroot.

Leesbevordering

BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. BoekStart maakt baby’s slimmer. 

Kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken ontwikkelen een voorsprong waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Samen naar een boek kijken, illustraties aanwijzen en benoemen, versjes leren, en verhalen vertellen en ernaar luisteren, versterken bovendien de band tussen ouder en kind.

Speciaal voor baby's

Via het kraampakket van gemeente Gulpen-Wittem ontvangen alle jonge ouders een brief over BoekStart. Met de waardebon die aan de brief is toegevoegd kun je gratis het oranje BoekStartkoffertje ophalen in onze vestiging. 

BoekStartkoffertje

In het BoekStartkoffertje vind je twee boekjes én informatie over het voorlezen aan je baby. Tijdens het ophalen van je koffertje wordt je baby gratis lid van de bibliotheek. Je kunt dus direct al meer lees- en kijkboekjes uitzoeken! Eén van de bibliotheekmedewerkers geeft je hierna een rondleiding. We vertellen je dan meer over de leukste boeken en geven je allerlei voorleestips. De ingerichte BoekStarthoek met de collectie babyboekjes staat hierbij centraal.

Kijk voor meer informatie op de website van BoekStart